Rojak Daily Logo
Back to top

Penerbangan Percuma Sepanjang Hayat Untuk Atlet Olimpik Pingat Emas ASEAN

Terbang he hampir 120 destinasi AirAsia dan AirAsia X.

0
comments
Penerbangan Percuma Sepanjang Hayat Untuk Atlet Olimpik Pingat Emas ASEAN
Gambar: vulcanpost.my
AirAsia Bhd akan memberi penerbangan percuma sepanjang hayat kepada semua atlet ASEAN yang memenangi pingat emas pada Sukan Olimpik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil.

Atlet ASEAN yang memenangi pingat perak dan gangsa, turut diberikan penerbangan percuma masing-masing untuk tempoh lima dan dua tahun. Mereka yang layak akan dapat terbang ke lebih daripada 120 destinasi dalam rangkaian meluas AirAsia dan AirAsia X di Asia, Australia, Timur Tengah dan Afrika.

tony.jpg
Gambar: Mstar Online

Menurut laporan Bernama, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Tan Sri Tony Fernandes berkata atlet ASEAN yang memenangi pingat membuktikan apa sahaja boleh dicapai jika yakin pada diri sendiri dan bekerja keras untuk mencapai impian. Mereka juga telah menunjukkan bahawa mereka bukan sahaja boleh bersaing, bahkan cemerlang di pertandingan peringkat tinggi. Inilah yang kami boleh lakukan untuk mereka.

AirAsia berharap ia akan menggalakkan orang lain di rantau ini mengikuti jejak langkah para atlet ini. Tan Sri Tony Fernandes juga berharap dapat melihat lebih banyak pingat untuk ASEAN pada kejohanan akan datang. 

AirAsia merupakan satu-satunya syarikat penerbangan yang membuat penerbangan terus ke semua 10 negara ASEAN, termasuk 60 laluan unik di rantau ini.
 
 
 
Comments