CLOSE
CLOSE

"Saya Sangkakan Valentino Rossi, Rupanya Presiden Jokowi" - Syed Saddiq

Aksi motor Presiden Jokowi mendapat kecaman netizen Indonesia.


  • Share:


Foto: Twitter @SyedSaddiq dan @XinhuaSports

Upacara pembukaan Sukan Asia Jakarta-Palembang 2018 yang berlangsung malam Sabtu lalu berjayakan penuh meriah dengan beberapa aksi dan persembahan. Namun yang paling menarik perhatian adalah aksi Presiden Indonesia, Joko Widodo atau lebih mesra dipanggil Jokowi tampil dengan motor Yamaha FZ1.

 

Aksi tersebut mendapat pujian ramai dan salah satunya adalah daripada Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Syed Saddiq.

 

Syed Saddiq menerusi laman Twitter rasminya, @SyedSadiq menulis, "Dalam perjalanan ke Stadium GBK semalam untuk hadir Perasmian Sukan Asia 2018, saya terlihat rider bersuit hitam. Hebat tunggangannya. Saya sangkakan Valentino Rossi, rupanya Presiden @jokowi"

 

Syed Saddiq hadir bagi memberikan sokongan kepada wira dan wirawati Malaysia di Perkampungan Atlet Kemayoran serta melawat Pejabat Sekretariat Kontinjen Malaysia, Sukan Asia Jakarta-Palembang 2018.

 

Penampilan Jokowi di pembukaan Asian Games turut mencetuskan kontroversi apabila stuntman menggantikan akso Jokowi dengan motor berkuasa tinggi itu berasal dari Thailand. Ada beberapa pihak yang mempersoalkan penggunaan stuntman dan perlukah Jokowi melakukan aksi sebegitu wakaupun ia hanya bertujuan hiburan semata-mata.


  • Share:

Comments

Related Articles

Back to top