Rojak Daily Logo
Back to top

5 Shopping Website Pilihan

Lima website membeli belah secara online yang menjadi pilihan rakyat Malaysia.

0
comments
5 Shopping Website Pilihan
Membeli belah secara online sudah menjadi trend. (Gambar: ecommercechinaagency.com)

Membeli belah secara atas talian menjadi pilihan utama kebanyakan rakyat Malaysia. Selain tidak perlu bersesak-sesak di pusat membeli belah, terdapat pelbagai website menawarkan potongan harga menarik dengan kos penghantaran percuma. Kami senaraikan lima website membeli belah terkenal di Malaysia berdasarkan ranking yang diambil di Similar Web.

1) Zalora

Gambar: Zalora.com.my

Website: zalora.com.my

Facebook: 6,630,265 orang

Pencinta fesyen, pakaian muslimah, aksesori dan kasut tentunya mengenali website ini. Variasi fesyen dan rekaan yang ditampilkan, sesetengahnya mendapat sentuhan pereka fesyen ternama menjadikannya pilihan utama kaki shopping

Gambar: similarweb.com

2) Uniqlo

Gambar: uniqlo.com

Website: http://www.uniqlo.com

Facebook: 385,824 orang

Bermula daripada sebuah butik di Hiroshima pada tahun 1984, jenama Jepun ini telah berkembang dan sehingga kini mempunyai lebih daripada 1,300 butik di 15 buah negara. Fesyen yang diketengahkan bukan sahaja unik malah berkualiti, selesa dengan harga berpatutan.

Gambar: similarweb.com

3) The One Mall

Gambar: similarweb.com

Website: http://theonemall.com/

Facebook: 372,991 orang

Website ini melengkapi gaya hidup anda. Pelbagai barangan rumah, elektronik, fesyen dan kecantikan tersedia di hujung jari.

Gambar: similarweb.com

4) Fashion Valet

Gambar: fashionvalet.com

Website: fashionvalet.com

Facebook: 203,420 orang

FashionValet diasaskan pada tahun 2010 menyediakan variasi pakaian siap untuk wanita lengkap dengan aksesori dan beg tangan yang menepati selera fesyen hari ini.

Gambar: similarweb.com

5) Nile

Gambar: Nile.com.my

Website: Nile.com.my

Facebook: 378,718 orang

Pakaian lelaki, pakaian wanita, pakaian kanak-kanak, beg, kasut, kelengkapan sukan, buku, dan aksesori… Segalanya ditawarkan pada harga mampu dimiliki dengan jaminan kepuasan 100 peratus.

Gambar: similarweb.com
 
 
Comments