Rojak Daily Logo
Back to top

“Yang Ditanya Baju Eksklusif, Bila Beritahu Harga Saya Pula Diburukkan”- Que Haidar

Tak perlu hina kalau tak berkemampuan.

0
comments
“Yang Ditanya Baju Eksklusif, Bila Beritahu Harga Saya Pula Diburukkan”- Que Haidar
Pelakon Que Haidar tampil memberi penjelasan terhadap komen seorang individu yang mendakwa dirinya menjual baju melayu pada harga mahal disebabkan tiada tawaran berlakon.

Menurut Que, dia tidak pernah memaksa sesiapa untuk membeli barangan yang dijual sebaliknya berbelanja mengikut kemampuan masing-masing.

“Assalamualaikum semua, cuma nak kongsi sedikit. Masih ada orang yang macam ni. Saya tak pernah paksa beliau untuk support saya atau beli dari saya. Selalu orang tua saya pesan, ukur baju di badan sendiri. Ikut kemampuan kita,” tulis Que di akaun Instagramnya.
Antara warna yang dijual.
Jelas Que lagi, dia hanya memberitahu harga baju eksklusif yang ditanya namun dirinya pula menjadi mangsa kecaman individu tersebut.

“Masih ada yang berpatutan harganya tapi tak ditanya, yang ditanya baju yang exclusive jadi saya pun bagitahu lah harga untuk baju yang ditanya, pulak diburuk-burukkan saya.

“Tentang diri saya yang tak laku tu, Alhamdulillah Allah masih kurniakan rezeki yang halal untuk saya dan keluarga.
QuehaidarXQierahman 2018
“Alhamdulillah. Berniaga ni saya buat hanya pada bulan Ramadan dan memang kebanyakkan barang-barang yang saya jual sangat exclusive dan limited. 7 tahun dah saya berniaga pada bulan ramadan di Bangsar Shopping Centre dan tahun ini saya fikir ingin luaskan sedikit perniagaan saya.

“Jadi saya buka satu lagi di Angsana Johor Bahru memandangkan saya memang ada customers daari Johor dan Singapura yang menginginkan saya buka di Johor tahun ini, jadi tak jauh la untuk mereka membeli-belah dengan saya.

“Tak perlulah nak hina kalau tak berkemampuan dan kalau ikhlas ingin support tak semestinya beliau mesti beli, ada macam-macam cara lagi untuk support but apa-apa pun Alhamdulillah,” jelasnya.
 

Assalamualaikum semua, just nak share sikit, Masih ada org yg mcm ni.. sy tak pernah paksa beliau utk support sy atau beli dari sy.. selalu org tua sy pesan, ukur baju di badan sendiri.. ikut kemampuan kita.. masih ada yg berpatutan harganya tapi tak ditanya, yg ditanya baju yg Exclusive jadi sy pun bagitau la harga utk baju yg ditanya, pulak diburuk-burukkan sy.. tentang diri sy yg tak laku tu, alhamdulillah allah masih kurniakan rezeki yg halal utk sy dan keluarga.. alhamdulillah.. berniaga ni sy buat hanya pada bulan ramadhan dan mmg kebanyakkan barang2 yg sy jual sgt Exclusive dan limited.. 7 tahun dah sy berniaga pd bulan ramadhan Di Bangsar Shopping Centre dan tahun ini sy fikir ingin luaskan sedikit perniagaan sy. Jadi sy buka satu lagi di Angsana Johor Bahru memandangkan sy mmg ada customers dari Johor dan Singapura yg menginginkan sy buka di Johor tahun ini, jadi tak jauh la utk mereka membeli belah dgn sy.. tak perlulah nak hina kalau tak berkemampuan dan kalau ikhlas ingin support tak semestinya beliau mesti beli, ada mcm2 cara lagi utk support.. but apa2 pun alhamdulillah 😊🙏🏻🙏🏻🙏🏻

A post shared by Que Haidar (@the_haidars) on

Dalam pada itu, menerusi ruangan komen rata-rata pengikutnya meminta Que tabah dan bersabar dengan dugaan di bulan Ramadan.
 
 
 
 
Comments