Rojak Daily Logo
Back to top

Apa Anda Sanggup Lakukan Demi Selebriti Kesayangan?

Bertuahnya barisan selebriti ini ada peminat fanatik.

0
comments
Apa Anda Sanggup Lakukan Demi Selebriti Kesayangan?
Bertuah badan! (Gambar: Mstar Online, InTrend)

Peminat ibarat tulang belakang pada kerjaya seseorang selebriti dan saling memerlukan antara satu sama lain. Bertuahlah jika seseorang selebriti itu mempunyai penyokong dan pengikut yang betul-betul mengikuti perjalanan karier seninya. Disini kami senaraikan beberapa peminat fanatik dan mereka sentiasa berdiri teguh disisi selebriti kesayangan masing-masing. 

Sherliza Ibrahim, 38 – Sabhi Saddi

"Saya fanatik, sokong dan sayang gila dengan Sabhi Saddi sejak single lagu pertama dia lagi Nadiku. Ada beberapa alasan yang menjadikan saya peminat fanatik Sadbi Saddi, antaranya ialah vokal dia yang sedap, lagu-lagu dia best, sikapnya yang sangat baik dan menghargai peminat, tak tinggal solat, sangat peramah dan memang sekepala. Sepanjang menyokong karier Sabhi Saddi sebagai peminat, dah banyak saya lakukan untuknya antaranya turun ke lokasi persembahan Sabdi Saddi dan paling diingati, kami buat kejutan birthday party untuk dia tahun lepas yang dihadiri para peminat yang lain, keluarga dan juga pihak media. Kalau tahun-tahun sebelumnya, saya dan Sabhi Saddi Klik sambut birthday dia kat rumah dia je. Jadi tahun lepas memangspecial."

Norliza Abdul Wahid, 38 - Zizan Razak

"Saya meminati Zizan Razak dah lama, sejak dia mula-mula dengan Raja Lawak lagi. Lawak dia bersahaja dannatural. Selalunya, saya akan pergi ke setiap rakaman program yang ada Zizan, tonton setiap rancangan dan filemnya di pawagam dan ikuti perkembangan semasa Zizan". 

Diraf Dias, 32 – Alyah

"Saya menyokong Alyah kerana dia tak pernah berubah dengan peminat. Saya meminati dia sejak dia buatcomeback. Saya mesej dia di Facebook, Yahoo Messenger dan kami pun semakin rapat dan kini berkawan. Alyah sangat menghargai peminat dan sentiasa ambil berat. Paling best, dia berikan saya kek dan hadiah masa hari jadi dan dia sentiasa menjemput saya jika ada majlis makan-makan di rumah dan sebarang event. Dia antara penyanyi terbaik yang ada di Malaysia. Menjadi penyokong kuat Alyah, saya merupakan ketua kelab peminat Alyah semasa Anugerah Juara Lagu (AJL) dua tahun lepas dan saya akan pergi menonton dan menyokong setiap persembahan Alyah. Tahun lepas juga saya dan rakan-rakan menanda borang Anugerah Bintang Popular untuk kategori Penyanyi Wanita Popular dan alhamdulillah, Alyah tercalon top 5".

Azwan Hashim, 31 - Dato' Siti Nurhaliza

"Sebab utama saya sentiasa support Dato' Siti Nurhaliza ialah bakat, personaliti dan keperibadian beliau. Selain itu, kejayaan cemerlang beliau banyak memberi motivasi dan aura positif tidak kira dalam bidang nyanyian mahu pun perniagaan. Sebagai peminat setia, Sitizoners akan sentiasa memberi sokongan dan mendoakan yang terbaik buat kejayaan Dato' Siti Nurhaliza. Selain membeli album, produk SimplySiti dan Creacion by Siti Nurhaliza, saya tidak ketinggalan untuk ke Konsert, menghadiri program TV dan event yang melibatkan Dato' Siti Nurhaliza. Dari dulu lagi saya juga suka mengumpul semua majalah yang memaparkan Dato' Siti Nurhaliza sebagai cover dan menyimpan keratan artikel dan berita mengenai beliau. Antara kenangan terindah juga apabila dapat turut sama menjayakan muzik video terbaharu lagu raya Dato' Siti Nurhaliza, Hari Kemenangan".

Zahar Bubu, 24 - Ruhainies

"Saya sentiasa menyokong Ruhainies kerana dia seorang artis yang berkaliber, peramah, perwatakan lemah lembut dan dia membuatkan saya selesa berkawan dengannya. Ruhainies juga sangat mengambil berat pasalfans dia. Apa yang saya sanggup lakukan demi menyokong kerjaya Ruhainies, saya telah pergi  ke setiap event yang melibatkan ruhainies. Pernah sekali saya mengambil cuti daripada kerja untuk menemani Ruhainies ke satu majlis".


 
 
 
Comments